Είναι μια
κλασική σάλτσα μαύρης σοκολάτας, για κρέπες, αλλά και για όλες τις χρήσεις:
πάνω σε φρούτα, σε παγωτό, σε σουδάκια, κλπ
Υλικά
·
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, 65% κακάο
·
1 ποτήρι νερό
·
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
·
1 ποτήρι γάλα
·
50 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
·
Σπάστε την σοκολάτα μέσα σε μια κατσαρόλα
και προσθέστε το νερό, την κρέμα, το γάλα και την ζάχαρη
·
Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει
η σοκολάτα, ανακατέψτε
·
Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ανεβάστε
λίγο τη φωτιά για να πάρει μια πολύ ελαφριά βράση, ανακατεύοντας συνεχώς
·
Αυτό το κάνουμε για να εξατμιστούν τα υγρά
και να γίνει παχιά η σάλτσα
·
Αν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως, βάλτε
την σάλτσα σοκολάτας σε μπολ, καλύψτε αμέσως με διαφάνεια για να μην κάνει
κρούστα
·
Μπορείτε να την βάλετε όταν κρυώσει στο
ψυγείο και να την ξαναζεστάνετε σε μπεν μαρί
0 Σχόλια